MC KØREKORT

Vi tilbyder en aktiv uddannelse med Niels Nørlinger som har 15 års erfaring som kørelærer i Motorcykel Køreskolen Vejle, der er tilpasset alle aldre og behov. Der underviser på en interaktiv og spændende måde.

Du tilbydes efterfølgende gratis at deltage i et opfølgende kursus på din egen Motorcykel i Vejle City eller Trekantsområdet.

Se mere på www.mcvejle.dk

 

INFO MC:

Du kan starte 3 måneder før du fylder 18 år på lille MC kat. A1. Fra 20 år på mellem MC kat. A2 og fra 24 år på stor MC kat. A. Du skal bare medbringe en lægeerklæring (pasfoto medbringes til lægen), gerne første dag, så klarer vi din ansøgning om kørekort og booking af prøver mv.

 

TEORI:

29 lektioner

Du vil modtage interaktiv mundlig tavleundervisning i teori i køreskolen, derudover vil du få mulighed for at øve dig hjemme på pc, tablet eller smartphone. Teorien løber typisk hen over 6 – 8 uger.

 

MANØVREBANE:

4 lektioner

På køretekniske anlæg lukket øvelsesplads starter du med at øve balance på MC, igangsætning, bremsning, styring, m.m. så du er klar til at komme sikkert ud i trafikken på Motorcykel med din kørelærer.

 

KØRSEL:

13 lektioner

Du kommer til at køre dine kørelektioner på MC på almindelig vej, hvor du kører på MC foran kørelæreren med samtaleanlæg. Du kommer til at starte på veje uden de store udfordringer, og gradvis vil kørslen på motorcykel blive ført fra mindre krævende veje til mere krævende veje og situationer rundt i Trekantens smukke natur. Ud over dejlige landeveje vil du også køre motorcykel i City med tæt trafik, motorvej og kørsel i mørke inden den praktiske prøve.

 

KØRETEKNIK:

5 lektioner

Inden din køreprøve skal du gennemgå et lovpligtigt køreteknisk kursus som kommer til at foregå på FDM Jyllandsringen Racerbane, hvor der ud over forskellige styre- og bremsemanøvrer, kørsel med Sidevogn, og kørsel med passager, vil du også kunne køre motorcykel i kurver ved forskellige individuelle hastigheder. Glæd dig til en sjov og lærerig oplevelse.

 

TEORIPRØVEN:

Du kan gå til teoriprøve på et valgfrit prøvested, men de fleste bruger Vejle, Fredericia, Kolding eller Horsens. Prøven består af en billedprøve med Ja / Nej afkrydsning. Der er 25 billeder og du skal svare korrekt på 20 billeder for at bestå.

 

KØREPRØVEN:

Den afsluttende køreprøve på Motorcykel afholdes af Politiet i enten Grindsted eller Vejle, og du skal der starte med en manøvreprøve på køreteknisk anlæg inden du kommer ud i trafikken. Den Prøvesagkyndige, som kører bagved dig sammen med kørelæreren, vil lede dig rundt i trafikken på Motorcykel med walkie talkie radioanlæg.

Se reglerne neden for:

 

mc | motorcykel kørekort - Vejle | Kolding | Billund | Fredericia