MC KØREKORT

Vi tilbyder en aktiv uddannelse, der er tilpasset alle aldre og behov. Vi underviser på en aktiv og spændende måde, med høj kvalitet i undervisningen. Se PRISER for mere info.

 

INFO MC:

Du kan starte 3 måneder før du fylder 18 år på lille MC kat. A1. Fra 20 år på mellem MC kat. A2 og fra 24 år på stor MC kat. A. Du skal medbringe en lægeerklæring og pasfoto, gerne første dag, så klarer vi ansøgning om kørekort, godkendelse og booking af prøver osv.

 

TEORI:

29 lektioner

Vi har valgt mundlig teoriundervisning i køreskolen, derudover bruger vi interaktiv pc-undervisning til hjemmebrug. Teorien strækker sig typisk over 8–10 uger.

 

MANØVREBANE:

4 lektioner

På Vejle køretekniske anlæg, her starter du på den lukkede øvelsesplads. Der øves i balance på MC, igangsætning, styring, bremsning m.m. så du er klar til at komme sikkert ud i trafikken med din kørelærer.

 

KØRSEL:

13 lektioner

Der fortsættes med kørelektioner på almindelig vej, du kører MC’eren og kørelæreren kører bagved i skolevognen med samtaleanlæg. Her øves kørsel på landeveje og bykørsel med tæt trafik. Ligeledes øves kørsel på motorveje, såvel som kørsel i mørke. Der er lovkrav om minimum 13 kørelektioner på vej, inden du kan aflægge den praktiske prøve.

 

KØRETEKNIK:

5 lektioner

Inden den praktiske køreprøve, deltager du i et køreteknisk kursus, hvor der øves forskellige styre- og bremsemanøvrer, ved forskellige hastigheder. Du kører både MC solo og med sidevogn, så man oplever gyrokraftens betydning, på en sikker og spændende måde. Glæd dig til en nyttig og lærerig oplevelse.

 

TEORIPRØVEN:

Teoriprøven afholdes af Vejle politi og består af en billedprøve efter multiple choise metoden. Du skal svare korrekt på minimum 20 af de 25 billeder for at bestå teoriprøven. Tidligst en måned før du fylder 18 år.

 

KØREPRØVEN:

Den praktiske køreprøve afholdes af politiet og starter med manøvreprøve på køreteknisk anlæg i Vejle. Når den er godtaget, kommer du ud i trafikken, hvor den prøvesagkyndige, som kører sammen med kørelæreren bagved dig i skolevognen, leder dig rundt i trafikken med kontakt via radioanlæg.
 
 
Se reglerne neden for:

 

mc | motorcykel kørekort - Vejle | Kolding | Billund | Fredericia